Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

İsrail'in kontrolündeki Kerem Şalom sınır kapısının Filistin tarafındaki kaynaklar Xinhua'ya yaptıkları açıklamada, uluslararası organizasyonların finanse ettiği inşaat projeleri için çimento taşıyan üç kamyonun Perşembe günü Gazze Şeridi'ne giriş yaptığını belirtti.

İsrail aynı gün cam ve alüminyum taşıyan kamyonların da Kerem Şalom sınır kapısından Gazze'ye geçişine izin verdi. İsrail ile Gazzeli militanlar arasında 10-21 Mayıs tarihinde yaşanan ve 250'den fazla Filistinli ile 13 İsraillinin öldüğü, Gazze'de çok sayıda binanın tahrip olduğu çatışmaların ardından İsrail, Gazze'ye inşaat malzemelerinin girişini yasaklamıştı.

Filistin Mal Koordinasyonu Başkanlık Komitesi'nin Salı günü yaptığı yazılı açıklamaya göre İsrail, Filistinlilerin Perşembe gününden itibaren çeşitli mal ve ürünleri ithal ve ihraç edebileceğine dair komiteyi bilgilendirdi. Açıklamada, "İsrail tarafı, sadece uluslararası organizasyonların finanse ettiği insani projelerin yeniden yapımıyla ilişkili özel sektörler için Gazze Şeridi'ne çimento girişine izin verdi" ifadeleri yer aldı.

Editör: İRFAN KARSLI