FKÖ'ye bağlı Toprak Savunması ve Yerleşim Yerleri ile Mücadele Ofisi'nin Xinhua'ya gönderdiği resmi raporda, İsrail Yerleşim Birimleri Bakanı Tzachi Hanegbi'nin geçen haftaki sözlerine atıfla, İsrail planının Batı Şeria'da daha fazla toprağı ele geçirmek ve kontrol altına almak olduğu kaydedildi.

Raporda, "İsrail, Trump yönetiminin görevde kalan zamanını Batı Şeria'da daha geniş alanları ilhak edebilmek için yerleşimlerini genişletmek ve şartları sahada zorlamak için kullanmaya çalışıyor" ifadesine yer verildi.

FKÖ'nün raporuna göre, 1990'lardan bu yana Batı Şeria'da İsrail'in resmi onayı olmaksızın yaklaşık 124 İsrail yerleşim birimi kuruldu.

Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Filistinlilerin hakları için mücadele eden gruplar, 1967 yılından bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te yaklaşık 700 bin yerleşimcinin yaşadığını söylüyor.

Filistin topraklarına kurulan İsrail yerleşimleri uluslararası toplum tarafından yasadışı olarak değerlendiriliyor. Ancak, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, 2019 yılında yaptığı açıklamada Washington'ın bundan sonra İsrail yerleşimlerini uluslararası hukukla uyumsuz saymayacağını duyurmuştu.

Editör: İRFAN KARSLI