Iştiyye yaptığı basın açıklamasında, "Washington'a, başta Doğu Kudüs'teki ABD konsolosluğunun tekrar açılması ve Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) terör listesinden çıkarılması dahil olmak üzere verilen sözlerin bir an önce yerine getirilmesi çağrısında bulunuyoruz" dedi.

Açıklamaya göre Iştiyye bu sözleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinde ABD Demokrat Partisi'nden bir heyetle görüşmesi sırasında yaptı. Iştiyye, ABD heyetinden, Filistin parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerinin, Doğu Kudüs ve tüm Filistin topraklarında hiçbir kısıtlama olmaksızın düzenlemesine izin vermesi için İsrail'e daha fazla baskı yapmasını istedi.

Bu arada açıklamaya göre Iştiyye, ABD heyetine, ABD destekli iki devletli çözüm yaklaşımının, ağırlıklı olarak yerleşim birimlerinin inşası ve genişleme politikaları gibi İsrail'in Filistinlilere karşı aldığı tedbirler nedeniyle "tehlikede olduğunu" söyledi. 1967'de Ortadoğu'daki savaşta Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü ele geçiren İsrail, uluslararası toplumun tepkisine rağmen söz konusu bölgeleri işgal etmeyi sürdürüyor.

Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız Xi: ABD ile kazan-kazan işbirliğini geliştirmeye hazırız

Editör: İRFAN KARSLI