Kongo Demokratik Cumhuriyeti, M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlattı Kongo Demokratik Cumhuriyeti, M çiçeği salgınına karşı aşılama kampanyası başlattı

Devlet radyosu Filistin'in Sesi'ne konuşan Sağlık Bakanlığı'nda Kovid-19 işlerinden sorumlu yetkili Wesam Sbaihat, her gün daha fazla vaka ve hastaneye yatışların görüldüğü Filistin'de hastalığın dördüncü dalgasının halihazırda başlamış olabileceğini belirtti. Sbaihat, Filistin hükümetinin memurlar ve özel sektör çalışanları için aşı olmayı zorunlu hale getirmesinden sonra aşılama oranlarında gözle görülür bir artış olduğunu sözlerine ekledi. Pazar günü Batı Şeria'daki Ramallah kentinde bilgilendirme toplantısı düzenleyen Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Filistin topraklarında yeni okul yılının başlangıcıyla birlikte Delta varyantının toplumda yayılmasını beklediğini söyledi.

Filistin hükümetinin Batı Şeria'daki kentleri ve okulları kapatma konusunda henüz bir karar vermediğini söyleyen Keyle, okullardaki öğretmenlerin yüzde 82'sinin aşılanmış olduğunu kaydetti. Filistin Sağlık Bakanlığı Pazar günü yaptığı açıklamada Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde son 24 saatte 377 yeni Kovid-19 vakası tespit edilirken bir kişinin hayatını kaybettiğini ve 126 kişinin iyileştiğini duyurdu. Bakanlığın yazılı açıklamasında şu ana kadar Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 637 bin 963 kişinin aşılandığı ve bunlardan 428 bin 257 kişinin çift doz aşı olduğu bilgisi paylaşıldı.

Editör: İRFAN KARSLI