Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın lideri olduğu El Fetih Hareketi'nin merkez komite üyesi Sabri Seidam, Çarşamba günü Xinhua'ya yaptığı açıklamada, Abbas'ın önümüzdeki günlerde parlamento, devlet başkanlığı ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılacağı tarihlere ilişkin kararnameleri çıkaracağını söyledi. Seidam, Filistin Merkezi Seçim Komisyonu'nun (MSK) Abbas'a, kararnamelerin çıkarılmasının ardından seçimlere hazırlanmak için en az 120 güne ihtiyacı olduğunu bildirdiğini aktardı.

Filistinli siyasi grupların, seçimlerin yapılmasına yönelik mekanizmaları ve Gazze Şeridi'nde seçimler için hazırlıkları içeren bir anlaşmayı görüşmek üzere Ocak ayı sonunda toplanacağını açıklayan Seidam, Filistin topraklarında yapılacak genel seçim sürecinin tamamının Türkiye, Katar, Rusya ve Mısır tarafından izleneceğini belirtti.

Abbas, daha önce Ramallah'ta MSK heyetiyle görüşmüş ve seçimlerin yapılacağı tarihlerin belirlenmesi için devlet başkanlığı kararnamelerinin 20 Ocak'a kadar çıkarılması konusunda anlaşılmıştı. Filistin topraklarında son parlamento seçimleri 2006 yılında yapıldı ve şimdi Gazze'yi yöneten Hamas hareketi çoğunluğu kazandı. Abbas 2005'te Filistin Yönetimi'nin Başkanlığına seçilmişti.

Editör: İRFAN KARSLI