Sağlık

Filistin'de koronavirüse karşı kitlesel aşı kampanyası başladı

Filistin, Batı Şeria ve Gazze genelinde hızla yayılan virüsle mücadele etmek amacıyla Pazar günü koronavirüse karşı bir kitlesel aşı kampanyası başlattı. Filistin Başbakanı Mu...

Abone Ol

Filistin, Batı Şeria ve Gazze genelinde hızla yayılan virüsle mücadele etmek amacıyla Pazar günü koronavirüse karşı bir kitlesel aşı kampanyası başlattı. Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye aşı kampanyasını Batı Şeria'nın Ramallah kentinde başlattı. Ramallah kentindeki Filistin Tıp Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Iştiyye, "Aşı kampanyası tam bir şeffaflık içinde gerçekleştirilecek ve aşıların uygulanmasına ilişkin öncelikleri aşan herkes sorumlu tutulacak" dedi. Iştiyye şöyle devam etti: "Aşılamalar kayıt platformuna uygun olarak yapılacaktır."

yapılacaktır." Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Batı Şeria'nın Ramallah kentindeki Filistin Tıp Kompleksi'nde (PMC), aşı kampanyasını başlatmak için düzenlenen bir törene katıldı, 21 Mart 2021. (Fotoğraf: Luay Sababa/Xinhua)

Iştiyye, Filistin'in Çin'den 100.000 doz koronavirüs aşısı sevkiyatı da dahil olmak üzere daha fazla aşı almaya hazırlandığını sözlerine ekledi. Filistin, Çarşamba günü küresel COVAX programından 38.000'i Pfizer/BioNTech ve 24.000'i AstraZeneca aşıları olmak üzere yaklaşık 62.000 dozdan oluşan koronavirüs aşısının ilk partisini teslim aldı. COVAX, Dünya Sağlık Örgütü ve ortakları tarafından ortaklaşa yürütülen, koronavirüs aşılarına eşit erişimi amaçlayan küresel bir girişim.

Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Tıp Kompleksi'nde Filistinli yaşlı bir erkeğe Kovid-19 aşısı yapılıyor, 21 Mart 2021. (Fotoğraf: Luay Sababa/Xinhua)

Bu arada Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, koronavirüse karşı ulusal aşı kampanyası başlatmanın "Gerekli bağışıklığa ulaşmak için herkesin çaba göstermesini gerektiren yeni ve ümit verici bir aşama" olduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Sağlık Bakanlığı, kademeli bir plana göre ilerleyecek olan kampanyanın başlamasıyla ilgili tüm teknik ve lojistik düzenlemeleri tamamladı."

Sağlık Bakanlığına göre Filistin'de Pazar günü son 24 saatte 2.247 yeni koronavirüs vakası ve 21 can kaybı kayıtlara geçerken 1.753 hasta iyileşti. Filistin Sağlık Bakanlığı, halen 198 koronavirüs hastasının yoğun bakım ünitelerinde bulunduğunu açıkladı.