Politika

Filistin'de genel seçimler için 2,3 milyon seçmen kayıt yaptırdı

FMSK'nın basın açıklamasında, Filistin topraklarında 2,8 milyon Filistinli'nin oy kullanma hakkına sahip olduğu ve halihazırda bunların yüzde 82'sinin genel seçimler için kayı...

Abone Ol

FMSK'nın basın açıklamasında, Filistin topraklarında 2,8 milyon Filistinli'nin oy kullanma hakkına sahip olduğu ve halihazırda bunların yüzde 82'sinin genel seçimler için kayıt yaptırdığı belirtildi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de buluşan 14 Filistinli fraksiyonun parlamento ve devlet başkanlığı seçimlerinin planlandığı gibi yapılmasına karar verdikten bir gün sonra, Çarşamba günü, FMSK Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde seçim kayıt bürolarını açtı.

Açıklamaya göre Doğu Kudüs'te İsrail kimlik kartı olan Filistin vatandaşları, FMSK seçmen kütüğüne kayıt yaptırmadan genel seçimlerde oy kullanabilecek. Açıklamada, kayıt işleminin önümüzdeki Salı gününe kadar devam edeceği de belirtildi.

Filistin Devlet Başkanı Abbas, Ocak ayı ortasında yayınlanan bir kararnamede, 2021 genel seçimleri kapsamında 22 Mayıs'ta yapılacak olan milletvekili seçimlerinin, 31 Temmuz'da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin ve 31 Ağustos'ta yapılacak Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin olacağını duyurmuştu. Filistin'de son devlet başkanlığı seçimleri Mart 2005'te ve parlamento seçimleri Ocak 2006'da yapılmıştı.