Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Batı Şeria'daki Nablus şehrinin güneyinde bulunan Beyta köyünde İsrail askerleri tarafından göğsünden vurulan Filistinli genç hayatını kaybetti.

Batı Şeria'daki Nablus şehrinin doğusunda bulunan Beyt Dacan köyünde, Yahudi yerleşimlerinin genişletilmesine karşı düzenlenen bir protestonun ardından çıkan çatışmalar sırasında bir İsrail askeri silahını Filistinli protestoculara doğrultuyor, 28 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Nidal Eshtayeh/Xinhua)

Görgü tanıkları, iki taraf arasındaki çatışmaların Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde yaşandığını, plastik mermiler ve göz yaşartıcı gaz kapsülleri nedeniyle onlarca kişinin yaralandığını ifade etti. Filistinliler yıllardır her Cuma, İsrail yerleşimlerinin genişletilmesine ve topraklara el konulmasına karşı yoğun katılımlı protestolar düzenliyor.

Batı Şeria'daki Nablus şehrinin güneyinde bulunan Beyta köyünde, Yahudi yerleşimlerinin genişletilmesi ve İsrail'in ilhak planına karşı düzenlenen protestonun ardından Filistinli protestocular, İsrail askerleriyle çıkan çatışmalar sırasında yaralanan bir erkeği taşıyor, 28 Mayıs 2021. (Fotoğraf: Ayman Nobani/Xinhua)

Filistin Sağlık Bakanlığı, son altı hafta içinde Batı Şeria'nın farklı kasaba ve köylerinde İsrail askerleriyle çıkan çatışmalarda 30 Filistinlinin hayatını kaybettiğini ve yüzlercesinin yaralandığını açıkladı.

İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında İran Dışişleri Bakanı adayı Arakçi: Çin ve Rusya dış politikada önceliklerimiz arasında

Editör: İRFAN KARSLI