Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın çıkardığı bir kararnameyle virüsün yayılımıyla mücadelede hükümete gerekli desteği sağlamak için olağanüstü hal derhal geçerli olacak şekilde uzatıldı. Olağanüstü hal ilk kez geçen yılın Mart ayında, Filistin topraklarında ilk koronavirüs vakaları görüldükten sonra ilan edilmişti. O tarihten beri her ay olağanüstü hal uzatıldı ya da yeniden ilan edildi.

Diğer yandan, Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle bir basın toplantısı düzenleyerek, bakanlığının, ilk kez Brezilya ve Hindistan'da görülen yeni koronavirüs varyantlarının yayılmasını önlemek için olabilecek tüm önlemleri aldığını söyledi. Keyle, "Bakanlık yeni ve ölümcül koronavirüs varyantlarının (Filistin'e) ulaştığına dair uyarıyor" dedi ve Filistinlileri gerekli tedbirlere uymaya çağırdı. Bakan Keyle ayrıca, Filistin topraklarında Kovid-19 kayıp sayısında ciddi bir düşüş olduğunu belirtti. Keyle "Nüfusun yaklaşık yüzde 12'si aşı olduktan sonra Filistin'deki sağlık durumunda düzelme bekliyoruz" dedi.

Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı Gazze'de çocuk felci aşı kampanyasının ilk gününde 86.000 çocuk aşılandı

Bakan, Filistin'in 500.000 dozluk Rus Sputnik V aşısının yeni partisini de yakında teslim almayı beklediğini bildirdi. Sağlık Bakanlığı Pazartesi günü yazılı bir açıklama yaparak son 24 saatte 565 yeni Kovid-19 vakası ve 11 can kaybı kaydedildiğini, 779 kişininse iyileştiğini duyurdu. Açıklamada, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde 258.065'ten fazla kişinin ilk doz Kovid-19 aşısı olduğu, bunlardan 186.040'ının ikinci dozu da yaptırdığı belirtildi.

Editör: İRFAN KARSLI