Sağlık

Filistin, Kovid-19 aşılarının Gazze'ye girmesi için İsrail'e uluslararası baskı çağrısı yaptı

Filistin, Salı günü, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne koronavirüs aşısı sevkiyatına izin vermesi için İsrail'e baskı yapmak adına uluslararası acil müdahale çağrısında bulundu...

Abone Ol

Filistin, Salı günü, abluka altındaki Gazze Şeridi'ne koronavirüs aşısı sevkiyatına izin vermesi için İsrail'e baskı yapmak adına uluslararası acil müdahale çağrısında bulundu.

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Melhem, Batı Şeria'daki Ramallah kentinde yaptığı basın açıklamasında, İsrail'in koronavirüs aşılarının Gazze'ye girmesini engellemeye yönelik hamlesinin "hem uluslararası hem de insani hukuku ihlal ettiğini" söyledi.

Melhem, Dünya Sağlık Örgütü'ne "İsrail'in tedbirini kınama ve aşıların Gazze Şeridi'ne gönderilmesine izin vermesi için İsrail'e acil baskı yapma" çağrısında bulundu.

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, Pazartesi günü İsrail'i 2 bin dozluk ilk parti Rus Sputnik aşısının Gazze Şeridi'ne sevkiyatını engellemekle suçlamıştı. Keyle, "Aşı dozlarının, Kovid-19 hastaları için belirlenmiş yoğun bakım ünitelerinde çalışan tıbbi personel ile acil servis çalışanlarına vurulması planlanmıştı" diye konuşmuştu.