Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak? Seçim Bölgenizden Kaç Milletvekili Çıkacak?

Filistin'in resmi haber ajansı WAFA'nın Pazartesi günkü haberine göre, söz konusu karar Filistin Kurtuluş Örgütü yürütme kurulu ile El Fetih partisinin merkez komitesinin ortak toplantısında alındı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın başkanlık ettiği toplantı, Pazar gecesi Batı Şeria'nın Ramallah kentinde bulunan Filistin Devlet Başkanlığı Ofisi'nde yapıldı. Toplantıya Filistinli grupların liderleri ve çeşitli güvenlik birimlerinin şefleri katıldı.

WAFA'nın haberine göre, toplantının bitiminde yapılan açıklamada Filistin yönetimi, tüm dünya liderlerine seslenerek Filistin'deki İsrail yerleşimlerine karşı uluslararası kuruluşlara başvuruda bulunacağını açıkladı. "Karar, dünyayı İsrail'in yerleşimlerine ve Filistin'deki diğer düşmanca eylemlerine karşı uygun önlemleri almaya çağırmak için alındı" denilen açıklamada, "Filistin, Filistin halkına uluslararası koruma sağlanması için çağrıda bulunacak" ifadeleri yer aldı.

Pazar günü basın kuruluşları, İsrail'in Batı Şeria'daki mevcut yerleşim yerlerinde yaklaşık 1.355 yeni konut inşaatı için ihale açtığını yazdı. İsrail yerleşimleri Filistin-İsrail çatışmasındaki en zorlu mesele ve 2014'te iki taraf arasındaki doğrudan barış görüşmelerinin son turunun başarısız olmasının temel nedenlerinden biriydi. İsrail, Filistinlilerin üzerinde hak iddia ettiği Batı Şeria ve Doğu Kudüs'ü 1967'deki Altı Gün Savaşı sırasında işgal etmişti ve o zamandan beri kontrolünde tutuyor.

Editör: İRFAN KARSLI