Filistin Devlet Başkanlığı sözcüsü, Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Filistin halkının ve onun meşru haklarının göz ardı edilmesinin Ortdadoğu'da barış ve istikrarı getirmeyeceğini söyledi.

Sözcü Abu Rudeineh, "Arap ülkeleriyle İsrail arasındaki ilişkilerde her türlü normalleşmeyi kınıyor ve reddediyoruz, çünkü (bu normalleşme) Arapların ve uluslararası kuruluşların aldığı kararlarla çelişmektedir" dedi.

Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi Çin ve ABD, politika ve ticaret konularında profesyonel, rasyonel ve yararlı görüşmeler gerçekleştirdi

Rudeineh'in bu sözleri, ABD Başkanı Donald Trump'un İsrail ile Sudan'ın aralarındaki diplomatik ilişkileri normalleştirme kararı aldıklarını açıklamasının ertesi günü geldi.

İsrail ve Sudan arasındaki normalleşme anlaşması, Trump, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ve Sudan liderleri arasında üç gün süren telefon görüşmelerinin ardından ilan edilmişti.

Abu Rudeineh, "ABD hükümeti İsrail'e hizmet etmeye devam etmektedir. Ancak Arap devletleri ne yaparsa yapsın, Filistin ulusal haklarında asla bir değişiklik olmayacaktır" dedi.

Rudeineh, kimsenin Filistin halkı adına konuşma veya Arapların aldığı ve uluslararası kuruluşlarda alınmış olan karar ve normları ihlal etme hakkı bulunmadığını sözlerine ekledi.

Editör: İRFAN KARSLI