Politika

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas: Mevcut İsrail hükümeti ciddi bir barış süreci için 'olgunlaşmamış' durumda

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre Abbas, söz konusu açıklamayı, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yönetim kurulu toplantısı sırasında yaptı. Toplantıda k...

Abone Ol

Filistin resmi haber ajansı WAFA'nın bildirdiğine göre Abbas, söz konusu açıklamayı, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün (FKÖ) yönetim kurulu toplantısı sırasında yaptı. Toplantıda konuşan Abbas, İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ile iki gün önce yaptığı görüşmenin, uluslararası kararlara ve iki devletli çözüme riayet etme gereğine odaklandığını belirtti.

Abbas, "Başta Filistinli ailelerin birleşimi olmak üzere çözüme kavuşturulmamış bazı konuları sonuçlandırma konusunda mutabakata vardık ve vergi gelirlerinin ödenmesi konusunu çözdük" diye konuştu. Abbas, 1993 yılında İsrail'le FKÖ (Filistin Kurtuluş Örgütü) arasında imzalanan Oslo Barış Anlaşması'nın imzalanmasından önce tutuklanan Filistinli mahkumlar konusunu da ele aldıklarını sözlerine ekledi.

Abbas, Pazar gecesi Ramallah'ta Gantz ile bir araya geldi; bu görüşme, Filistin devletinin tanınması, güvenlik ve İsrail yerleşimleri konularındaki derin ayrılıklar yüzünden iki taraf arasında ilişkilerin kesildiği 2014 yılından sonra yapılan ilk görüşme olma özelliğine sahip.