Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı Türkiye’nin Çin’deki 5. Temsilciliği Chengdu'da Açıldı

Abbas açıklamasını, Çarşamba günü İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab ile Batı Şeria'nın Ramallah şehrindeki görüşmesinde yaptı. Filistinli lider, Filistinlilerin uluslararası kararlara uygun olarak başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir devlet kurmak istediklerini sözlerine ekledi.

Filistin'deki son gelişmelerle ilgili İngiliz diplomata bilgi veren Abbas, İngiltere'ye İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik saldırılarına son vermesi için yardım çağrısında bulundu. Ateşkesin yalnızca Gazze'de değil, Filistin topraklarının tamamında uygulanması gerektiğini kaydeden Abbas, uluslararası toplumun Gazze'deki Filistinlilere çatışmada yıkılan bölgenin yeniden inşası için yardım etmesi gerektiğini söyledi.

Raab ise İngiltere'nin iki devletli çözüme ve İsrail ile Filistin arasında barışın sağlanmasına yönelik çabalara destek veren tutumunu yineledi. İngiliz diplomat, İsrail ile Hamas arasında 2014'ten bu yana en fazla kan dökülen, en az 243 Filistinli ve 12 İsraillinin ölümüne yol açan çatışmayı sona erdiren ateşkes anlaşmasından birkaç gün sonra Ramallah'a geldi.

Editör: İRFAN KARSLI