Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Karar, Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle ve tüm bölge valilerinin katıldığı çevrimiçi toplantı sırasında alındı. Yazılı olarak yapılan resmi açıklamada, "Hükümet, Pazartesi gününden itibaren beş günlüğüne Batı Şeria'nın tüm bölgeleri, şehirleri ve mülteci kampları arasında, sağlık ekipleri hariç araçların ve bireylerin ulaşımlarını ve dolaşımlarını yasaklama kararı aldı" denildi.

Açıklamada, tüm okulların ve çocuk yuvalarının bu beş günlük kapanma sırasında kapalı olacağı,lise öğrencileri hariç, eğitim sürecinin öğrenciler için çevrim içi devam edeceği belirtildi. Yazılı açıklamada, düğünler, mitingler, festivaller, kalabalık partiler ve taziyelerin de yasaklandığı bildirildi. Hükümet, Kovid-19 ile yeni varyantlarına bağlı vaka ve can kaybı sayısındaki yüksek artış nedeniyle Batı Şeria'da önlemleri sıkılaştırma kararı aldığını açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, Filistin'de Cumartesi günü son 24 saatte, Batı Şeria'da, Gazze Şeridi'nde ve Doğu Kudüs'te 1.784 yeni Kovid-19 vakası, 27 can kaybı görüldü, 1.484 kişi ise iyileşti. Sağlık Bakanlığı, şu anda Filistin hastanelerinde 170 Kovid-19 hastasının yoğun bakım ünitelerinde tedavi altında olduğunu bildirdi.

Editör: İRFAN KARSLI