Haftalık kabine toplantısında Iştiyye, "Aşıların COVAX programı yoluyla veya aşıları üreten çok uluslu şirketler aracılığıyla alınmasına yönelik kurduğumuz temaslarda başarılı olduk ve önemli ilerleme kaydettik" dedi. COVAX, Dünya Sağlık Örgütü ve ortakları tarafından ortaklaşa yürütülen uluslararası bir koronavirüs aşı programı.

Şubat ayında Filistin, İsrail'den 2 bin doz Moderna aşısı aldıktan sonra Batı Şeria'da Kovid-19 aşılamasına başladı. Batı Şeria'ya şu ana kadar Rus Sputnik V aşılarından 10 bin doz ulaştı ve bunların 2 bini Gazze Şeridi'ne gönderildi. Ayrıca Birleşik Arap Emirlikleri tarafından bağışlanan toplam 60 bin Rus aşısı da Gazze Şeridi'ne ulaştı.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Filistin'de günlük Kovid-19 vakaları ve ölümlerinin artması üzerine Cumartesi günü, 15 Mart'tan başlayarak Batı Şeria'daki tam kapanmanın beş gün daha uzatılmasına karar verildiği açıklandı. Filistin Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Batı Şeria, Gazze Şeridi ve Doğu Kudüs'te Pazartesi günü son 24 saatte 2 bin 298 yeni Kovid-19 vakası, 22 ölüm ve 1 bin 356 iyileşme kaydedildi. Sağlık Bakanlığı, şu anda 53'ü solunum cihazına bağlı olmak üzere 181 koronavirüs hastasının yoğun bakımda kaldığını söyledi.

Editör: İRFAN KARSLI