Politika

Filistin: ABD'nin yerleşimlerde üretilenleri 'İsrail yapımı' olarak etiketlemesi savaş suçu

Filistin Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada ABD'nin İsrail yerleşimlerinde üretilen malları "İsrail yapımı" olarak etiketlemesini "savaş suçu" olarak nitelen...

Abone Ol

Filistin Dışişleri Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada ABD'nin İsrail yerleşimlerinde üretilen malları "İsrail yapımı" olarak etiketlemesini "savaş suçu" olarak nitelendirdi. Bakanlıktan yapılan basın açıklamasında ABD'nin bu hamlesinin "uluslararası hukuk ile uluslararası kararların ihlali ve bunların meşrulaştırılması girişimi" olduğu ifade edildi.

Açıklamada "Bu, insanlığa ve halkımıza karşı savaş suçu işlemeleri için işgalcileri teşvik ediyor. Karar, Filistin topraklarını parçalama çabasıyla halkımızın meşru haklarını baltalıyor" dendi. Bakanlık, "Doğu Kudüs dahil olmak üzere işgal altındaki Filistin Devleti'ni farklı bölgelere ve isimlere bölme" girişimlerini reddetti.

Amerika Birleşik Devletleri, Çarşamba günü, Batı Şeria'daki İsrail yerleşimlerinde üretilen malların "İsrail yapımı" olarak etiketleneceğini duyurmuştu.