Politika

Filistin, ABD'nin Ortadoğu Dörtlüsü'nden çıkarılmasını öneriyor!

Filistin'in Sesi Radyosu'na konuşan Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Üyesi Azzam el-Ahmad "Filistin, Amerika Birleşik Devletleri olmadan sadece Rusya, Avrupa Birliği,...

Abone Ol

Filistin'in Sesi Radyosu'na konuşan Filistin Kurtuluş Örgütü Yürütme Komitesi Üyesi Azzam el-Ahmad "Filistin, Amerika Birleşik Devletleri olmadan sadece Rusya, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve diğer devletlerin katılımıyla bir uluslararası bir barış konferansının düzenlenmesini tartışmak için bir toplantı yapmayı önerdi" dedi.

Ortadoğu Dörtlüsü, İsrailliler ve Filistinliler arasındaki barış sürecini kolaylaştırmak için ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler'den oluşuyor.

Fakat el-Ahmad, Washington'un dörtlü içindeki rolünün ABD Başkanı seçilen Joe Biden'ın yönetiminin iki devletli çözüme vereceği desteğe bağlı olarak yönetime gelmesinden sonra etkinleştirilebileceğini vurguladı.

"İki devletli çözüme hiçbir alternatif kesinlikle yok" diyen komite üyesi el-Ahmad, "Bu vizyonu uygulamak Filistinlilerin meşru haklarını yerine getirmeyi ve 1967 sınırlarına göre kurulmuş bağımsız bir devleti gerektirir" diye ekledi.