Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, CoronaVac aşılarını Çin'in Manila Büyükelçisi Huang Xilian ile birlikte başkent Manila'daki bir hava kuvvetleri üssünde karşıladı. Sağlık Bakanı Francisco Duque, özellikle Metro Manila bölgesi ve komşu illerde koronavirüs enfeksiyonlarında artış yaşandığı bu dönemde, aşıların gelişinin "son derece zamanlı ve çok önemli" olduğunu ifade etti.

Çin'in hibe ettiği iki Sinovac aşısı partisinin Şubat ayında Filipinler'e ulaşması, Güneydoğu Asya ülkesinin aşı uygulamasını 1 Mart'ta başlatmasına olanak sağladı. Büyükelçi Huang, Pazartesi günü aşıların teslim töreninde yaptığı açıklamada, "Çin'in Filipinler'e hem hibe hem de ticari satın alma yoluyla aşı sağlayan ilk ve tek ülke olması, yeni dönemde dayanışma ve yakın ortaklık ile sürdürdüğümüz geleneksel dostluğumuzun bir göstergesi" diye konuştu.

Filipinler Sağlık Bakanlığı, Pazartesi günü 10 bin 16 yeni teyit edilmiş Kovid-19 vakası bildirdi. Geçen yılın Ocak ayında pandeminin başlamasından bu yana ülkede kaydedilen en yüksek vaka sayısını bildiren Filipinler'in toplam vaka sayısı böylece 731 bin 894'e yükselmiş oldu. Ülkede pandemiye bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı, 16 hastanın daha yaşamını yitirmesiyle, Pazartesi günü 13 bin 186'ya çıktı.

Filipinler hükümeti, enfeksiyonların çoğunun tespit edildiği Metro Manila ve komşu dört ildeki aşılama uygulamasına hız verdi. Hükümet, sürü bağışıklığı kazanılması için sağlık çalışanları ve ileri yaş grubunda bulunanlardan başlamak üzere bu yıl yaklaşık 70 milyon Filipinliyi aşılamayı hedefliyor.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI