Sağlık

Filipinler, Rus Sputnik V aşısına acil kullanım izni verdi

Çevrimiçi bir basın toplantısında konuşan Domingo, "Bugün itibarıyla Kovid-19'un önlenmesinde kullanıldığında Gamaleya Sputnik V aşısının bilinen ve potansiyel faydaları, aşın...

Abone Ol

Çevrimiçi bir basın toplantısında konuşan Domingo, "Bugün itibarıyla Kovid-19'un önlenmesinde kullanıldığında Gamaleya Sputnik V aşısının bilinen ve potansiyel faydaları, aşının bilinen ve potansiyel risklerinden daha ağır basmaktadır" dedi.

Domingo, Rus yapımı aşının "18 yaş ve üstündeki klinik olarak sağlıklı kişilere" vurulabileceğini belirtti.Rus aşısı; Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca ve Sinovac aşılarının ardından FDA'nın Filipinler'de acil kullanım için yeşil ışık yaktığı dördüncü aşı oldu. Acil kullanım izni, halen geliştirme aşamasında olan bir aşının kamu sağlığına ilişkin acil durumlarda kullanılmasına imkan tanıyor.

FDA, acil kullanım izninin bir pazarlama yetkisi veya aşının ticari olarak satışına ruhsat verildiğini gösteren bir belge anlamına gelmediğinin altını çizdi. Filipinler hükümeti bu yıl sağlık çalışanları, yaşlılar ve yoksul kesimlerden başlamak üzere 70 milyona varan sayıda Filipinliyi aşılamayı hedefliyor. Filipinler'de şimdiye dek 12 bin 887'si ölümle sonuçlanan 640 bin 984 teyit edilmiş Kovid-19 vakası bildirildi.