Sağlık

Filipinler, Çin'in Sinovac aşısının ek partisini teslim aldı

Ülkenin Kovid-19 ile mücadeleden sorumlu en üst düzey yetkilisi Carlito Galvez, hükümetin Sinovac'tan satın aldığı aşıların geri kalanının bu yıl içinde teslim edilmesini bekl...

Abone Ol

Ülkenin Kovid-19 ile mücadeleden sorumlu en üst düzey yetkilisi Carlito Galvez, hükümetin Sinovac'tan satın aldığı aşıların geri kalanının bu yıl içinde teslim edilmesini beklediğini söyledi. Daha bulaşıcı varyantların ortaya çıkması ve halkın güvenlik protokollerine yönelik rehaveti nedeniyle artan Kovid-19 vakalarıyla savaşan Filipinler'de aşılama çabaları artıyor.

Çin, 28 Şubat'ta Filipinler'e ilk CoronaVac partisini hibe etmiş ve böylece ülkedeki aşılama kampanyası 1 Mart'ta başlamıştı. Filipinler, öncelik ön saflarda görev alan sağlık çalışanları ve yaşlılarda olmak üzere 27 Nisan itibarıyla 1,8 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı uyguladı. Ülkede CoronaVac ve AstraZeneca aşıları kullanılıyor.

Hükümet sürü bağışıklığını sağlamak için bu yıl içinde 70 milyon Filipinliyi aşılamayı hedefliyor. Filipinler'de Kovid-19, Ocak 2020'de ortaya çıktığından bu yana Çarşamba günü itibarıyla toplam 1.020.495 vaka kaydedildi. En az 17.031 kişi Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti.