Sağlık

Filipin Hava Yolları, pandeminin darbe vurduğu mali durumunu yeniden yapılandırmak adına iflas başvurusunda bulundu

Havayolu şirketinin yaptığı açıklamada, söz konusu kararın, "şirketin Kovid-19 krizini atlatabilmesi için başarılı şekilde yeniden yapılanması ile yeniden düzenlenmesine olana...

Abone Ol

Havayolu şirketinin yaptığı açıklamada, söz konusu kararın, "şirketin Kovid-19 krizini atlatabilmesi için başarılı şekilde yeniden yapılanması ile yeniden düzenlenmesine olanak sağlama, ayrıca daha güçlü ve iyi sermayelendirilmiş bir havayolu şirketi olma hedefi taşıdığı" ifade edildi. ABD iflas kanununun 11. bölümü, şirketlerin konkordatoya giderek yeniden yapılandırılmasını mümkün kılıyor. Bu kanun kapsamında gerçekleşen iflaslar, şirketin iş dünyasında kalmasına ve yükümlülüklerini yeniden yapılandırmasına izin veriyor.

Havayolu şirketinin yaptığı açıklamaya göre, "Mahkemenin onayına tabi olan yeniden yapılandırma planı, mevcut alacaklılardan 2 milyar doların üzerinde kalıcı bilanço indirimi sağlarken, havayolunun filo kapasitesini yüzde 25 oranında anlaşmalı olarak küçültmesine de olanak tanıyor. Plan ayrıca, şirketin çoğunluk hissedarından 505 milyon ABD doları tutarında uzun vadeli özkaynak ve borç finansmanı ile yeni yatırımcılardan gelen 150 milyon ABD doları tutarındaki ek borç finansmanını içeriyor." Havayolu şirketi, kredi verenler, kiracılar, uçak ile motor tedarikçileri ve çoğunluk hissedarıyla bir dizi anlaşma yaptığını belirtti.

Filipin Hava Yolları'nın yaptığı açıklamada, uçuşların güvenlik yönetmeliklerine uygun şekilde "normal" düzeninde yapılmaya devam edeceği bildirildi. Şirketin, bu süreç boyunca çalışanlara, müşterilere, devlete, kiracılara, kredi verenlere, tedarikçilere ve diğer alacaklılara karşı mevcut mali yükümlülüklerini yerine getirmeye devam etmeyi beklediği ifade edildi.

Filipin Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Lucio Tan, yaptığı açıklamada, yeniden yapılandırma planının, "Filipin Hava Yolları'nı, havacılık başta olmak üzere tüm sektörlerdeki şirketleri ciddi anlamda sekteye uğratan küresel pandeminin daha önce benzeri görülmemiş etkisinin üstesinden gelmesi ve uzun vadede daha güçlü hale gelmesi adına güçlendirdiğini" belirtti.