Yasada yapılan değişiklikle temel olarak yurt dışında yaşayan Suriyeliler ile ülkedeki bazı vatandaşlar için askerlikten muafiyet ücretleri belirlendi.

Suriye'de 18 yaşını dolduran erkekler askere alınıyor. Üniversitede okuyanlarsa eğitimleri bitinceye kadar askerliğini erteleyebiliyor.

Daha önceden dört yıl ve üzeri yurt dışında yaşamış Suriyeli erkekler, iki yıllık zorunlu askerlikten muaf olmak için 8 bin ABD doları ödüyordu.

Yasada yapılan değişiklikle yurt dışında 1 yıl kalanların 10 bin dolar ödemesi karşılığında askerlikten muaf tutulmaları hükmü getirildi.

Yurt dışında 2, 3 ile 4 yıl ve üzeri kalanlar ise sırasıyla 9 bin, 8 bin ve 7 bin dolar ödeyerek askerlikten muaf olabilecek.

Değişiklikten önce yurt içindeki Suriyelilerin askerlikten muaf olmak için herhangi bir ödeme yapması düzenlemesi bulunmuyordu.

Yapılan değişiklikle, sağlık durumlarından dolayı orduda sabit yerlerde, özellikle büro işlerinde görevlendirilen Suriyelilere 3 bin dolar ödeyerek askerlikten muaf olma imkanı getirildi.

Suriyeliler tarafından memnuniyetle karşılanan yasa değişikliğinin, ekonomik açıdan zor günler yaşayan ülkenin mali durumuna destek olması da bekleniyor.

BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

Editör: İRFAN KARSLI