Bakanlığın araştırma ve geliştirme kurumu, tespit edilen 211 vaka arasında bulunan 160 vakanın ilk olarak Hindistan'da tespit edilen Delta varyantına, 45 vakanın ilk olarak İngiltere'de tespit edilen Alfa varyantına ve altı vakanın ise ilk olarak Güney Afrika'da tanımlanan Beta varyantına ait olduğunu söyledi. Delta varyantı, Endonezya'nın dokuz eyaletinde tespit edildi. En yüksek vaka sayısına sahip olan eyalet 80 vakayla Orta Cava olurken, onu 57 vakayla başkent Cakarta ve ardından 10 vakayla Doğu Cava takip etti.

Alfa varyantına ise ülkenin 10 eyaletinde rastlandı. En fazla Alfa varyantının görüldüğü Cakarta'da toplam 33 vaka tespit edildi. Beta varyantı ise üç eyalette görüldü. Dört vaka Cakarta'da, birer vaka ise Doğu Cava ve Bali'de tespit edildi. Uzun Ramazan Bayramı tatilinden bir ay sonra Kovid-19 vakalarında artışla karşı karşıya olan Endonezya'daki durum bu endişe verici varyantlar nedeniyle daha da kaygı verici hale geldi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

Editör: İRFAN KARSLI