Sağlık

Endonezya'da binden fazla sağlık çalışanı Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybetti

Birliğin Genel Sekreteri Lia Gardenia Partakusuma, hayatını kaybedenler arasında 405 pratisyen hekim, 43 diş hekimi, 328 hemşire, 160 ebe ve çeşitli alanlardan 95 sağlık çalış...

Abone Ol

Birliğin Genel Sekreteri Lia Gardenia Partakusuma, hayatını kaybedenler arasında 405 pratisyen hekim, 43 diş hekimi, 328 hemşire, 160 ebe ve çeşitli alanlardan 95 sağlık çalışanı olduğunu bildirdi. Endonezya, Mayıs ayındaki uzun Ramazan Bayramı tatili sırasında daha bulaşıcı olan Delta varyantının ülkeye girmesinin ardından Kovid-19 vaka sayılarında büyük artış yaşıyor. Bu da sağlık çalışanlarını hastaların çokluğu karşısında zor durumda bırakıyor.

Partakusuma, Kovid-19'u atlatıp iyileşen sağlık çalışanlarının dinlenmek için yeterli zamanları olmadığını ve artan hasta sayısıyla başa çıkmak için hastanelere dönmeleri gerektiğini de vurguladı. Endonezya hükümeti, Kovid-19 vakalarının hızlı artışını azaltmak amacıyla 3 ila 20 Temmuz 2021 tarihleri arasında yerel olarak PPKM olarak bilinen acil durum topluluk faaliyetleri kısıtlaması uyguluyor.