Sağlık

Endonezya, Temmuz ayına kadar günde 1 milyon kişiyi aşılamayı planlıyor

Widodo, bu açıklamayı Batı Cava eyaletindeki bir üniversite hastanesinde gerçekleştirilen kitlesel aşılamayı yerinde gözlemledikten sonra yaptı. Endonezya Cumhurbaşkanı, yetki...

Abone Ol

Widodo, bu açıklamayı Batı Cava eyaletindeki bir üniversite hastanesinde gerçekleştirilen kitlesel aşılamayı yerinde gözlemledikten sonra yaptı. Endonezya Cumhurbaşkanı, yetkililere de hükümetin mevcut hedefi olan günde 700 bin aşıya ulaşmak için ülke genelinde kitlesel aşılamaları hızlandırma çağrısında bulundu.

Widodo, Sağlık Bakanı Budi Gunadi Sadikin ve Batı Cava Valisi Ridwan Kamil'in de katıldığı etkinlikte yaptığı konuşmada, "Günlük aşılama hedefi olan 700 bine Haziran ayında gerçekten ulaşılabileceğini umuyoruz. Böylece Temmuz'da da günde 1 milyon aşı hedefine geçebileceğiz" dedi.

Hükümet, gelecek yıla kadar 181,5 milyon kişiyi aşılamayı hedefliyor. Ülkede şimdiye kadar 11 milyon kişi iki doz aşı oldu. Endonezya'nın elinde an itibarıyla kullanıma hazır yaklaşık 76,2 milyon doz aşı bulunuyor. Dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi olan Endonezya'da bugüne kadar 1,87 milyon koronavirüs vakası kaydedildi ve 52 bin 162 kişi hayatını kaybetti. On milyondan fazla kişiye ev sahipliği yapan başkent Cakarta yerel yönetimi, aşılamayı hızlandırmak için kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı'ndan aldığı izinle aşılamayı 18 yaşın üstündeki herkese açmaya başladı.