Widodo aşı olduktan sonra, "İki hafta önceki gibi hiç acı yok" dedi. Jokowi, Kovid-19 aşısının ilk dozunu 13 Ocak'ta olmuştu. Endonezya Kovid-19 Görev Gücü Sözcüsü Reisa Broto Asmoro, ilk dozun aşıyı bağışıklık sistemine tanıtma amacı güttüğünü, ikinci dozun ise daha önce oluşan bağışıklık yanıtını güçlendirmeyi amaçladığını söyledi. Broto Asmoro, "Bu antikorlar ikinci dozun vurulmasından 14-28 gün sonra ideal düzeye ulaşacak" diye konuştu.

düzeye ulaşacak" diye konuştu. Endonezya'nın Banten ilinin Tangerang kentinde bir mahallede Kovid-19'la savaşta ön safta yer alanları selamlayan bir duvar resminin önünden geçen maskeli bir sürücü, 26 Ocak 2021. (Fotoğraf: Zulkarnain/Xinhua)

Endonezya, önümüzdeki yıla kadar 181,5 milyon kişiye Kovid-19 aşısı vurarak sürü bağışıklığı oluşturma ve pandemiyi bitirme hedefi koydu. 2021 yılın Ocak ile Nisan ayları arasındaki ilk aşılama döneminde 1,3 milyon sağlık çalışanı, 17,4 milyon devlet çalışanı ve ileri yaşlardaki 21,5 milyon kişi aşı olacak. Nisan 2021 ile Mart 2022 arasındaki ikinci dönemde ise 63,9 milyon dayanıksız kişinin ve diğer 77,4 milyon kişinin aşılanması planlanıyor.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Editör: İRFAN KARSLI