Sağlık

Endonezya artan Kovid-19 vakalarını kontrol altına almak için acil kısıtlamalar getirdi

Endonezya, topluluk faaliyetlerine getirilen ve yerel olarak PPKM adıyla bilinen acil kısıtlamaların bir önceki sefer mikro ölçekte uygulanmasının etkisiz olduğunun ortaya çık...

Abone Ol

Endonezya, topluluk faaliyetlerine getirilen ve yerel olarak PPKM adıyla bilinen acil kısıtlamaların bir önceki sefer mikro ölçekte uygulanmasının etkisiz olduğunun ortaya çıkmasının ardından ülkedeki Kovid-19 salgınını durdurmak için 3-20 Temmuz arasında Cava ve Bali'de kısıtlamalar getirdi.

Ülkede Kovid-19 vakalarının sayısı endişe verici bir hızla artmaya devam etti. Sağlık Bakanlığı tarafından Cumartesi günü yapılan açıklamada Endonezya'da son 24 saat içinde 27.913 yeni Kovid-19 vakası kaydedildiği duyuruldu. Bu veri, 2020 yılının Mart ayında ilk vakanın tespit edilmesinden bu yana toplam vaka sayısını 2.256.851'e çıkarttı. Ayrıca bunun Endonezya'da görülen en yüksek günlük artış olduğu kaydedildi.

Endonezya'nın Bali Adası'ndaki Denpasar şehrinde, Bali'de "pecalang" adı verilen geleneksel güvenlik personeli ile polis memurları, yerel Kovid-19 kısıtlama önlemleri kapsamında Sanur sahil turizm bölgesinde devriye geziyor, 3 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Bisinglasi/Xinhua)

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, Perşembe günü yaptığı açıklamada, bu politikanın Kovid-19 vakalarındaki artış nedeniyle Endonezya ulusunun ve halkının güvenliği için çok önemli olduğunu söyledi. Mevcut durum, Kovid- 19'un yayılmasını engellemek için daha kararlı önlemler gerektiriyor. Cumhurbaşkanı, bu politikanın topluluk faaliyetlerine şimdiye kadar uygulanandan daha katı kısıtlamalar getirdiğini kaydetti.

Endonezya hükümeti, PPKM'nin uygulanmasının yanı sıra pandemiyi engellemek için hiçbir çabadan geri durmadı. Maliye Bakanlığı, PPKM'yi desteklemek için sağlık hizmetlerine ayrılan bütçeyi 185.98 trilyon rupiye (yaklaşık 12,8 milyar ABD doları) yükseltti.

Maliye Bakanı Sri Mulyani Indrawati, Cuma günü düzenlediği basın toplantısında, "Sağlık hizmetleri ulusal ekonomik toparlanmada en yüksek önceliğe sahip. Şimdi aşı, teşhis ve tedavinin gelişmesiyle birlikte sağlık hizmetlerine duyulan ihtiyaç artacak" dedi.

Endonezya'nın Bali Adası'ndaki Denpasar şehrinde, Bali'de "pecalang" adı verilen geleneksel güvenlik personeli, yerel Kovid-19 kısıtlama önlemleri kapsamında Sanur sahil turizm bölgesinde yolu trafiğe kapatmak için engeller koyuyor, 3 Temmuz 2021. (Fotoğraf: Bisinglasi/Xinhua)

Hükümet ayrıca PPKM sırasında ortak bir kuvvette 53.000 personel görevlendirmeye karar verdi. Denizcilik ve Yatırım Koordinasyon Bakanı Luhut Binsar Pandjaitan, Perşembe günü çevrimiçi olarak düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, sağlık protokollerini ihlal eden herkesi cezalandıracağını duyurdu. Cumartesi günü itibarıyla Endonezya hükümeti farklı yabancı üreticilerden hem dökme olarak hem de kullanıma hazır şekilde yaklaşık 119.726.800 doz aşı almış bulunuyor ve yakın gelecekte daha fazla aşının ülkeye gelmesi bekleniyor.