Sağlık

Ekvador, Çin'den 2 milyon doz Kovid-19 aşısı için onay aldı

Ekvador Sağlık Bakanı Juan Carlos Zevallos, Perşembe günü görüşmelerin sonuçlandırılmasının ardından, Ekvador'un Kovid-19'a karşı toplu aşılama için Çinli ilaç şirketi Sinovac...

Abone Ol

Ekvador Sağlık Bakanı Juan Carlos Zevallos, Perşembe günü görüşmelerin sonuçlandırılmasının ardından, Ekvador'un Kovid-19'a karşı toplu aşılama için Çinli ilaç şirketi Sinovac'tan 2 milyon doz CoronaVac aşısı alacağını duyurdu.

Zevallos düzenlediği basın toplantısında, "Sinovac da sürece dahil oluyor... Daha bu sabah Çin Hükümeti'nden ve şirketten mühürlü, yasal onayı aldık" dedi.

Bakan, "bu çok önemli çünkü gerekli oranlara hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayacak ve nüfusun daha yüksek bir oranını aşılamamıza muazzam yardımcı olacak" ifadelerini kullandı. Zevallos, 2 milyon dozun 1 milyonunun Mart'ta, geri kalanının ise Nisan'da geleceğini belirtti.

Bakan, ülkenin şu anda aşı üreticilerinden 20 milyon doz aşı için anlaşma yaptığını söyledi. Ekvador, 2 milyon doz CoronaVac aşısının yanında 6 milyon doz Pfizer-BioNTech aşısı, 5 milyon doz AstraZeneca-Oxford aşısı ve Dünya Sağlık Örgütü liderliğindeki COVAX (Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı) girişiminden 7 milyon doz aşı alacak.

Ekvador'un 21 Ocak'ta başlayan pilot aşılama programı kapsamında şu ana kadar 55 hastanedeki sağlık personeli ve 19 huzurevindeki yaşlılar aşılandı. Hükümetin hedefi, Mart ayında nüfusun yüzde 60'ı yani 9 milyon kişi için toplu aşılama sürecini başlatmak.