Sağlık

Dünya Bankası'ndan Kenya'nın Kovid-19'la mücadelesine yardımcı olacak 130 milyon ABD dolarına onay

Dünya Bankası'nın Pazartesi günü yayınlanan açıklamasında bu finansmanın, Kenya'nın Afrika Aşı Toplama Görev Ekibi (AVATT) ve Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX)...

Abone Ol

Dünya Bankası'nın Pazartesi günü yayınlanan açıklamasında bu finansmanın, Kenya'nın Afrika Aşı Toplama Görev Ekibi (AVATT) ve Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) yoluyla daha fazla aşı temin etmesine imkan sağlayacağı kaydedildi.

Dünya Bankası'nın Kenya ülke direktörü Keith Hansen, ek finansmanın Kenya'nın artan Kovid-19 vakalarını kontrol altına almak ve aşıların daha geniş bir nüfusa dağıtımını hızlandırmak için kapsamlı çaba sarf ettiği kritik bir zamanda geldiğini söyledi.

Hansen, "Kovid-19 aşılarının satın alınması için sağlanan ön finansman, hükümetin daha fazla Kenyalıyı ücretsiz olarak aşıya ulaştırmasını sağlayacak" dedi. Mali yardım ayrıca aşı güvenliği denetimi, sağlık çalışanlarının eğitimi ve Kovid-19 aşı alımını teşvik etmek için yürütülecek savunuculuk ile iletişim faaliyetlerinde de kullanılacak.