Bakanlığın yazılı açıklamasında, bu bağışın asıl olarak Gine'nin güneydoğusunda bulunan N'Zerekore eyaletindeki insanların aşılanmasında kullanılacağı ve aşıların Salı günü Gine'nin güneydoğusundaki dağlık bölgelerde yaşayan yerel halkın aşılanması için bölgeye nakledileceği belirtildi.

Ebola aşılarını Gine'ye taşıyan uçak Cenevre'den kalktı ve Gine'nin başkenti Konakri'deki yoğun sis nedeniyle Pazar günü Senegal'in başkenti Dakar'a iniş yapmak zorunda kaldı.

Resmi verilere göre, Gine'de şu ana dek 5'i ölümle sonuçlanmış 17 teyit edilmiş Ebola vakası ve bunlarla yakın teması tespit edilen 380 kişi bulunuyor. Bu 380 kişinin 371'i halen tıbbi gözlem altında tutuluyor.

Gine Sağlık Bakanlığı, 14 Şubat'ta N'zerekore eyaletinde Ebola salgını olduğunu teyit ederek 7 vaka tespit edildiğini ve bunlardan 3'ünün öldüğünü açıklamıştı.

Aralarında Gine'nin de bulunduğu üç Batı Afrika ülkesinde 2013 ile 2016 arasında Ebola salgını yaşanmış ve bu salgında 11 binin üzerinde kişi yaşamını yitirmişti.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Editör: İRFAN KARSLI