Dünya Sağlık Örgütü'nden (DSÖ) bir yetkili Cuma günü yaptığı açıklamada, Kovid-19 vaka sayısında düşüş yaşayan ülkelerin "tedbirli" olmaya devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Sanal bir brifing sırasında konuşan DSÖ Sağlık Acil Durumlar Programı teknik sorumlusu Maria Van Kerkhove, "Vaka sayıları aşağı düşüyor olsa da bütün ülkelerin tedbirli olmaya devam etmeleri gerekiyor. Bunu daha önce de duydunuz, ama yine de vurgulamak zorundayız. Gardınızı düşürmeyin" dedi.

Van Kerkhove şöyle devam etti: "Önlemlerin etkili olduğunu ve yayılımın gerilediğini görmek güzel. Ama şu an önlemleri bırakma zamanı değil. Tersine, önlemleri artırma zamanı."

Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor Çi̇nli̇ şi̇rketler Euro 2024 sponsorluğuyla markalarını dünyaya tanıtıyor

Johns Hopkins Üniversitesi'nin son verilerine göre, dünya genelinde toplam Kovid-19 vaka sayısı 61 milyonun, ölü sayısı ise 1 milyon 400 binin üzerine çıkmış bulunuyor.

Van Kerkhove, "Virüsü kontrol altına almak için sokağa çıkma kısıtlarının uygulandığı bir durumdan sokağa çıkma kısıtlarının uygulandığı bir başka duruma geçmek, görmek istemediğimiz bir tablo" uyarısında bulundu.

Editör: İRFAN KARSLI