Tedros, Bağışıklık Hakkında Stratejik Uzmanlar Danışma Grubu'nun olağanüstü toplantısında yaptığı konuşmada, dünya çapında iki milyondan fazla insanın Kovid-19 nedeniyle öldüğünü belirterek bu ayın sonunda, "100 milyon vakaya ulaşmayı bekliyoruz" dedi.

Ancak Kovid-19 aşılarının pandemiyi kontrol altına alma potansiyeline sahip olduğunu da belirten Tedros, yeni bir virüsün ortaya çıkmasının üzerinden bir yıldan az bir süre geçmişken, güvenli ve etkili aşıların geliştirilmesi ve onaylanmasının "çarpıcı bir bilimsel başarı ve çok ihtiyaç duyulan bir umut kaynağı" olduğunu ifade etti.

DSÖ Genel Direktörü, Kovid-19 aşılamasının şu anda 50'den fazla ülkede yapıldığını ancak ikisi hariç hepsinin yüksek veya üst-orta gelirli ülkeler olduğunu söyledi. Tedros, "Aşıların acil ve eşit bir şekilde dağıtımını sağlamak için küresel bir aile olarak birlikte çalışmalıyız" dedi.

DSÖ Genel Direktörü ayrıca aşıların; Kovid-19'un yayılmasını durdurmak için bireylerin, toplulukların ve hükümetlerin alması gereken temel halk sağlığı önlemlerinin yerini almaktan ziyade, bu önlemleri tamamladığını vurguladı. Tedros, hızla yayılan mutasyonlar karşısında, Kovid-19'un yayılmasını durdurmanın öneminin daha da arttığını sözlerine ekledi.

BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı BM: Gazze'de çocuk felci aşısı kampanyasının ilk aşamasında 187.000 çocuğa ulaşıldı

DSÖ'den alınan son verilere göre, Perşembe günü saat 16:29 GMT itibarıyla dünya çapında 95 milyon 612 bin 831 doğrulanmış Kovid-19 vakası ve 2 milyon 66 bin 176 ölüm meydana geldi.

Editör: İRFAN KARSLI