DSÖ Genel Direktörü Kıdemli Danışmanı Bruce Aylward, "Şu anda ikinci doz aşıların uygulanmasını askıya almak zorunda kalan çok fazla sayıda ülke var" dedi. Hindistan Serum Enstitüsü'nün ürettiği ve DSÖ liderliğindeki Kovid-19 Aşıları Küresel Erişim Programı (COVAX) aracılığıyla dağıtılan aşıları bekleyen birçok ülke beklediği miktarda aşıyı alamadı. Çünkü üretici kurum, Nisan ayında pandemide ikinci dalganın zirve yaptığı Hindistan'a öncelik vermek zorunda kaldı.

Aylward, Sahra Altı Afrika, Latin Amerika ve Ortadoğu'daki ülkelerin yanı sıra Hindistan'ın Nepal ve Sri Lanka gibi komşularının da bu durumdan etkilendiğini söyledi. DSÖ Bağışıklık, Aşılama ve Biyoloji Direktörü Katherine O'Brien bu ülkelerin çoğu "sahip oldukları aşı stoklarının sonuna geldi" dedi. O'Brien, aşı tedariğinin devam etmemesinden olumsuz etkilenen "zayıf" aşılama programlarına sahip ülkelerde, bu durumun toplumda güven kaybı yaratabileceğine dikkat çekti.

Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor Malezya sağlıkta iyileşme için şekerli içecekler vergisini artırmaya hazırlanıyor

Editör: İRFAN KARSLI