Sağlık

DSA delegeleri Kovid-19'la mücadelede destek gördükleri Çin'e teşekkür etti

Gambiya Sağlık Bakanı Ahmadou Lamin Samateh, sanal toplantı esnasında yaptığı açıklamada, "Senegal ve Çin Halk Cumhuriyeti, teknik uzmanlarını bizimle paylaştı ve pandemiye ka...

Abone Ol

Gambiya Sağlık Bakanı Ahmadou Lamin Samateh, sanal toplantı esnasında yaptığı açıklamada, "Senegal ve Çin Halk Cumhuriyeti, teknik uzmanlarını bizimle paylaştı ve pandemiye karşı uzmanlıklarını bize sundu. Bu ülkelere katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz" dedi. Çin, 2020'nin sonlarında, Kovid-19 ile mücadelesine yardımcı olmak amacıyla Batı Afrika ülkesi Gambiya'ya üç aylık bir görev için tıp uzmanlarını göndermiş ve Çinli girişimciler de pandeminin ilk aşamasında ülkeye tıbbi malzeme bağışlamıştı.

Namibya delegesi ise "Namibya, Namibya'ya ilk aşıyı bağışlayan Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan'a minnettardır... Namibya, COVAX uygulamasıyla Kovid-19 aşılarının, başka türlü erişimi olmayacak ülkelere dünya çapında adil bir şekilde dağıtılmasını sağlama çabalarına teşekkür ediyor" diye konuştu. Namibya, ilk aşı partisini 17 Mart'ta Çinli ilaç firması Sinovac'tan, Covishield aşılarını ise 20 Mart'ta Hindistan'dan almıştı.

Sierra Leone Sağlık ve Sanitasyon Bakanı Austin Demby ise, "Sierra Leone, Çin Halk Cumhuriyeti tarafından cömertçe bağışlanan 240.000 doz Sinopharm aşısını aldığı için talihliydi" dedi. Sierra Leone, Çin'den aldığı aşılarla ve DSÖ liderliğindeki COVAX sistemi aracılığıyla aldığı AstraZeneca aşılarıyla 15 Mart'ta toplu aşılama kampanyasını başlatmıştı.

74. DSA Perşembe günü, bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesi ve kontrolü, kanser ve nadir hastalıkların tedavileri, hasta güvenliğine ilişkin önlemler ve antimikrobiyal direnç gibi konulardaki müzakerelere devam etti. Asamblenin 1 Haziran'da sona ermesi planlanıyor.