Yapay zeka, 5G, endüstriyel internet ve blok zinciri gibi alanları kapsayan bu projeler, zirvenin dijital teknoloji ile endüstri işbirliğindeki değişimler için bir platform sunma rolünü somutlaştırıyor. Zirvede ayrıca dijital yuan ilk kez halka tanıtıldı. Ayrıca Çin Ulusal Nükleer Şirketi ve Devlet Elektrik Şebekesi gibi devlet aitliğindeki girişimler de zirve kapsamında dijital dönüşümdeki yeniliklerini tanıttı.

Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı olarak gerçekleşen iki günlük zirve, ana forum, bir sergi, 20 alt forum ve bir inovasyon yarışmasını içeren yedi bölümden oluştu. Perşembe gününe kadar süren sergiye aralarında Huawei, Alibaba ve Tencent gibi teknoloji devlerinin de olduğu 54 önde gelen şirket katıldı. Sergi sırasında devlete ait 36 şirket de ürün ve hizmetlerini tanıttı. Sergiyi Pazartesi günü itibarıyla 120 bin kişi ziyaret ettiği kaydedildi.

Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor Çin, Mars'tan örnek getirme görevini 2028 civarında fırlatmayı hedefliyor

Editör: İRFAN KARSLI