Ekonomi

Deloitte, Hong Kong'da 128 milyon dolarlık stratejik yatırım yapacağını duyurdu

HONG KONG, 23 Kasım (Xinhua) -- Deloitte China, dünyanın en büyük muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı hizmeti...

Abone Ol

HONG KONG, 23 Kasım (Xinhua) --

Deloitte China, dünyanın en büyük muhasebe, denetim, vergi ve yönetim danışmanlığı hizmeti sunan uluslararası firmalarından biri olan Deloitte'nin Çin'deki birimidir. Şirket Salı günü yaptığı açıklamada, yatırımın, firmanın stratejik odağını sağlamlaştırmak, çoklu disiplin becerilerini güçlendirmek ve hem yerelde hem de Guangdong-Hong Kong-Macao Büyük Körfez Bölgesi'nde büyüyen fırsatları yakalamak için yetenek gelişimini artırmak amacıyla yeni stratejik girişimi olan Inspire HK'nin bir parçası olacağı belirtildi. Deloitte China CEO'su Patrick Tsang yaptığı açıklamada, "Hong Kong, merkezi hükümetin tam desteğiyle 'tek ülke, iki sistem' yolunda doğru yola döndü ve şimdi ekonomik kalkınmanın yeni bir başlangıç noktasında duruyoruz" dedi.

"Hong Kong, dijital dönüşüm, iklim ve güvenin pazar ihtiyaç ve beklentilerini yeniden şekillendirdiği küresel ortamda, Deloitte için önemli bir pazar olmaya devam ediyor" diyen Tsang, şirketin, pandemi ve diğer istikrarsızlıkları geride bırakan Hong Kong için daha parlak bir gelecek inşa etmeye kararlı olduğunu vurguladı. Hong Kong, Beijing ve Shanghai ile birlikte, gelir ve kazanç katkıları açısından Deloitte'nin Çin'deki en büyük üç ofisinden biri. Açıklamaya göre, Deloitte son birkaç on yılda, danışmanlık yeteneklerini güçlendirerek Hong Kong uygulamasını denetim ve vergi alanlarının ötesinde genişletmeye devam etti.

Deloitte China Başkanı Dennis Chow yaptığı açıklamada, "Deloitte'nin Hong Kong pazarında sürdürülebilir büyüme hedefinin altını çizen Inspire HK, şirketin çoklu disiplin becerilerini güçlendirecek, pazar rekabet gücümüzü artıracak ve Büyük Körfez Bölgesi ve ötesindeki varlığımızı daha da genişletecek" dedi.