Güncellenen SSI verilerine göre, nüfusun yüzde 23,4'üne denk gelen toplam 1.369.059 Danimarkalı tam olarak aşılanmış durumda. Ülke nüfusunun yüzde 40,9'u yani 2.391.327 kişi en az bir doz aşı oldu. Danimarka haber ajansı Ritzau'ya konuşan Kopenhag Üniversitesi Eczacılık Bölümü'nde aşı tasarımı alanında uzman Prof. Camilla Foged, "Aşılamaya rağmen enfekte olanların oranı yüzde 0,1'e eşit. Bu da çok düşük bir sayı" dedi.

Foged, "Bence görece olarak sıkı bir kapanma dönemi geçirdiğimiz için enfeksiyon oranı zaten oldukça düşüktü. Aşılar da enfeksiyon oranını düşürdü" diye konuştu. SSI tarafından yapılan çalışmaya göre, ilk aşı dozu yapıldıktan sonra toplam 5.801 kişi Kovid-19 ile enfekte oldu ve bu kesimin yüzde 66'sına denk gelen 3.838 kişi virüsü ilk iki hafta içinde kaptı.

Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı Malezya, M çiçeği salgınına karşı aldığı önlemleri artırdı

Foged, verilerin ilk aşı dozundan sonra da insanların hala dikkatli olması gerektiğini gösterdiğini belirtti. Danimarka'da en çok Pfizer/BioNTech ve Moderna'nın Kovid- 19 aşıları uygulandı. SSI, son 24 saat içinde 459 yeni Kovid-19 vakası kaydedildiğini açıkladı. Böylece ülkedeki toplam vaka sayısı 286.948'e çıktı. İki kişinin daha hayatını kaybetmesiyle bugüne kadar toplam can kaybı da 2.520'ye yükseldi.

Editör: İRFAN KARSLI