Politika

Danimarka ve İngiltere askeri işbirliğini güçlendirmek için anlaşma imzaladı

KOPENHAG, 5 Mart (Xinhua) -- Anlaşma, Danimarka Savunma Bakanı Morten Bodskov ve konuk İngiliz mevkidaşı Ben Wallace tarafından Ortak Sefer Gücü (JEF) toplantısında imzalandı...

Abone Ol

KOPENHAG, 5 Mart (Xinhua) -- Anlaşma, Danimarka Savunma Bakanı Morten Bodskov ve konuk İngiliz mevkidaşı Ben Wallace tarafından Ortak Sefer Gücü (JEF) toplantısında imzalandı. Bodskov, "(Anlaşma) Baltık bölgesi ve Baltık Denizi çevresinde çok daha güçlü, pratik bir tatbikat işbirliğine sahip olmamızı sağlayacak" dedi.

Danimarka ve İngiltere, hem Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) savunma ittifakının hem de sekiz NATO ülkesinin yanı sıra İsveç ve Finlandiya'nın da içinde olduğu NATO merkezli acil durum gücü JEF'in üyesi konumunda bulunuyor.

Danimarkalı bakan, "NATO, ortak güvenlik yapımızın tam ortasında yer alıyor. Bu anlaşma da temelinde NATO'ya bir ekleme ile ilgili. Pratik bir tatbikat işbirliği" dedi. Açıklama, Bodskov'un "bölgede birlik, istikrar ve güvenliğin" göstergesi olarak nitelendirdiği, Şubat ayının sonundan bu yana gerçekleşen Danimarka merkezli bir ortak JEF askeri tatbikatı sırasında geldi. Bir Danimarka fırkateyni ve bir İsveç korvetinin yer alacağı tatbikata, JEF toplantısı için Cuma günü Kopenhag'da bulunan İsveç Savunma Bakanı Peter Hultvist de katılacak.