Sağlık

Danimarka, Kovid-19 aşılama kapasitesi için ülke genelinde 'stres testi' yaptı

Danimarka Sağlık Kurumu'nda ilgili birimin başında bulunan Steen Dalsgaard Jespersen, yaptığı basın açıklamasında, "Aşıları yaygın olarak uygulamaya hazır olduğumuzdan emin ol...

Abone Ol

Danimarka Sağlık Kurumu'nda ilgili birimin başında bulunan Steen Dalsgaard Jespersen, yaptığı basın açıklamasında, "Aşıları yaygın olarak uygulamaya hazır olduğumuzdan emin olmalıyız. Aşı merkezleri günde 100 bin kişiye aşı yapma kapasitesine sahip, lojistik ve bilişim sistemi de bu kapasiteyle başa çıkabilecek durumda. Sistemleri ülke genelindeki toplam 68 aşı merkezinde test ediyoruz" dedi.

Test, bölgelerin, ülkenin aşılama planı tam kapasite başladığında ihtiyaç duyulan geniş ölçekte aşılamaya ne kadar hazır olduğunu görmek için lojistik, dağıtım, davet ve rezervasyonlarla ilgili hazırlıkları kontrol ediyor. Konuya ilişkin yayınlanan basın bildirisinde, "68 aşı merkezinin tümünden gelecek sonuç ve deneyimler, genel bir değerlendirme için toplanacak. Veriler gerekirse, aşı uygulama planlarını ayarlamak için kullanılacak. Bu aşamadan sonra, herkes önümüzdeki aylarda almayı beklediğimiz daha büyük miktardaki aşılarla aşılanmaya hazır olacak" ifadesi yer aldı.

Pazartesi günkü geniş çaplı aşı uygulaması, Danimarka Sağlık Kurumu'nun Haziran ayına kadar günde 400 bin kişiye kadar aşı yapabilme nihai planına uygun olarak işledi. Statens Serum Enstitüsü'nün, Pazartesi günü yayınladığı güncel verilere göre, 11 Nisan itibarıyla nüfusun yüzde 15,1'i olan 883.300'den fazla Danimarkalı, en az bir Kovid-19 aşısı olmuş durumda.