Sağlık

COVAX aşılarının ilk partisi İran'a ulaştı

Tasnim Haber Ajansı, Gıda ve İlaç Kurumu Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur'un sözlerine yer verdiği haberinde, Pazar gecesi İran'a gönderilen sevkiyatın 700 bin dozdan fazla Oxford/Ast...

Abone Ol

Tasnim Haber Ajansı, Gıda ve İlaç Kurumu Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur'un sözlerine yer verdiği haberinde, Pazar gecesi İran'a gönderilen sevkiyatın 700 bin dozdan fazla Oxford/AstraZeneca Kovid-19 aşısı içerdiğini belirtti. Cihanpur, İran'ın COVAX programı dahilindeki kotasının 16,8 milyon doz olduğunu söyledi. İran'a şu ana kadar 520 bin doz Rus Sputnik V aşısı ulaştı ve ülke gelecek aylarda yerel aşılar üretmeyi de planlıyor. Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, son günlerde Washington'ın uyguladığı yaptırımları "İranlıların Kovid-19 aşılarına erişimini engellemek" ile suçlamıştı.

Ruhani, yönetiminin özel sektörün sübvanse edilmiş döviz kullanarak, İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı'nın gözetimi altında aşı ithal etmesine izin verdiğini de sözlerine ekledi. Kovid-19'un dördüncü dalgasını yaşayan İran, şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon vaka ve 63 bin pandemi sebepli ölüm bildirdi.