Tasnim Haber Ajansı, Gıda ve İlaç Kurumu Sözcüsü Kiyanuş Cihanpur'un sözlerine yer verdiği haberinde, Pazar gecesi İran'a gönderilen sevkiyatın 700 bin dozdan fazla Oxford/AstraZeneca Kovid-19 aşısı içerdiğini belirtti. Cihanpur, İran'ın COVAX programı dahilindeki kotasının 16,8 milyon doz olduğunu söyledi. İran'a şu ana kadar 520 bin doz Rus Sputnik V aşısı ulaştı ve ülke gelecek aylarda yerel aşılar üretmeyi de planlıyor. Öte yandan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, son günlerde Washington'ın uyguladığı yaptırımları "İranlıların Kovid-19 aşılarına erişimini engellemek" ile suçlamıştı.

Ruhani, yönetiminin özel sektörün sübvanse edilmiş döviz kullanarak, İran Sağlık ve Tıp Eğitimi Bakanlığı'nın gözetimi altında aşı ithal etmesine izin verdiğini de sözlerine ekledi. Kovid-19'un dördüncü dalgasını yaşayan İran, şimdiye kadar yaklaşık 2 milyon vaka ve 63 bin pandemi sebepli ölüm bildirdi.

Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı Çocuk felci aşılarının ikinci partisi Gazze Şeridi'ne ulaştı

Editör: İRFAN KARSLI