Sağlık

Çinli yetkililerden tatil öncesinde virüs karşıtı önlemlerin sıkılaştırılması çağrısı

Bakanlık, düzenlenen bir telekonferansta, turistik bölgelerin girişindeki bilet gişeleri, girişler, ana ziyaret noktaları ve yemek alanları gibi kilit yerlerde ziyaretçi sayıs...

Abone Ol

Bakanlık, düzenlenen bir telekonferansta, turistik bölgelerin girişindeki bilet gişeleri, girişler, ana ziyaret noktaları ve yemek alanları gibi kilit yerlerde ziyaretçi sayısını kısıtlama çağrısında buludu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, popüler noktalarda yoğunluk yaşanmasını engellemek adına tur rotalarının optimize edilmesi gerektiği belirtildi.

Turistlerin Kovid-19 önlemlerine uymasını sağlamak için ulaşım, konaklama, yemek, alışveriş ve diğer sektörlerde denetim yapılması önerildi. Çin Milli Eğitim Bakanlığı'nın Çarşamba günü yayınladığı bir genelge, okulların salgın karşıtı önlemleri tatilde de sürdürmelerini, dışarı giden öğrenciler ile çalışanlara yönelik sağlık rehberliğini güçlendirmelerini ve bu kişilerin sağlık durumlarının takibini yapmalarını talep etti. Çin'de yaklaşan tatil sırasında ülke içinde çoğunluğunu turistlerin oluşturduğu yaklaşık 250 milyon kişinin seyahat etmesi bekleniyor.