Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Electron Ticaret Merkezi'nde bulunan Mi-store'un açılışına binlerce müşteri katıldı. Mağazaya gelen müşterilerden Khalid Mohammad, Xiaomi akıllı telefonunun "yenilikçi kameraları, ekranları ve bataryalarını" överek, "Xiaomi'nin pazardaki itibarı çok yüksek, Suudi Arabistan'da parlak bir geleceği olacak" dedi.

Xiaomi, Suudi müşterilere akıllı telefonların yanı sıra akıllı saatler, elektrik süpürgeleri ve ayrıca, lüks ürünler, orta seviye ürünler ve bütçe dostu ürünlerin de aralarında bulunduğu ekosistem ürünlerini de tedarik ediyor. Singapur merkezli bir teknoloji pazarı analist şirketi olan Canalys'in verilerine göre Xiaomi, 2021'in ilk çeyreğinde yüzde 12'lik pazar payıyla Suudi Arabistan'daki ilk üç akıllı telefon markası arasında yer aldı.

Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak Suudi Arabistan 10-12 Eylül'de küresel yapay zeka zirvesine ev sahipliği yapacak

Xiaomi'nin Suudi Arabistan ülke yöneticisi Wang Xingang, "Çin'in bilimsel ve teknolojik gücündeki gelişmeyle birlikte, Ortadoğu'daki müşterilerin akıllı telefonlar da dahil olmak üzere akıllı elektronik ürünlere olan sevgisi de artıyor" dedi. Wang, Xiaomi'nin Suudi pazarı hakkında iyimser olduğunu belirterek gelecekte "Çin'in akıllı ürünlerini" dünya pazarına taşıyacak daha fazla Mi-store mağazasının açılmasını umduğunu da sözlerine ekledi. Xiaomi ürünleri dünya çapında 100'ü aşkın ülke ve bölgede satılıyor. Ortadoğu'da; Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve İsrail'in de aralarında bulunduğu 8 ülkede Mi-store mağazaları mevcut.

Editör: İRFAN KARSLI