Fu, artan uluslararası enerji fiyatları ile kömür ve elektrikteki kısıtlı iç tedarik nedeniyle bazı bölgelerde kısmen elektrik kesintileri yaşandığını, bunun da üretimleri olumsuz etkilediğini bildirdi. Çin'in, elektrik arzını sağlamak ve elektrik fiyatlarını sabit tutmak için bir dizi önlem aldığını belirten Fu, bu önlemlerin kademeli olarak yürürlüğe girmesiyle elektrik sıkıntısının ve ekonomik faaliyetler üzerindeki etkisinin hafifleyeceğini söyledi.

Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya Filistin Ekonomi Bakanı: Filistin ekonomisi benzeri görülmemiş bir riskle karşı karşıya

NBS verileri, ülkenin elektrik üretiminin Eylül ayında yükseldiğini ve bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 4,9 oranında artarak, büyüme oranının Ağustos ayındaki büyüme oranından 4,7 yüzde puan daha yüksek gerçekleştiğini gösterdi. Pazartesi günü açıklanan veriler, Çin ekonomisinin ilk üç çeyrekte istikrarlı büyümeyi sürdürdüğünü ve söz konusu dönemde gayrisafi yurtiçi hasılanın geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 9,8 oranında arttığını da ortaya koydu.

Editör: İRFAN KARSLI