Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Çin menşeili Sinopharm ve Sinovac aşılarına acil kullanım için bu yılın başında onay vermişti. Gavi tarafından düzenlenen basın açıklamasında, Sinopharm ile "BBIBP-CorV" inaktif virüs aşısı için, Sinovac ile de inaktif virüs aşısı "CoronaVac" için önden satın alım anlaşması imzaladığını duyuruldu.

Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı Tanzanya'yı vuran kolera salgınında 3 kişi öldü, 84 kişi hastalandı

Basın açıklamasında, virüsün Delta varyantının giderek artan bir risk haline geldiği dönemde imzalanan anlaşmaların DSÖ, Gavi ve diğer partnerler tarafından ortaklaşa yönetilen uluslararası aşı tedarik ve dağıtım tesisi olan COVAX programı katılımcıları için 110 milyon doz aşıyı derhal erişilebilir hale getirmesiyle başlayacağı ifade edildi. Gavi Üst Yöneticisi Dr. Seth Berkley, "Bu anlaşma sayesinde ve bu aşılar halihazırda DSÖ Acil Kullanım Listesi'ne girdiği için, ülkelere derhal doz tedariği yapmak için harekete geçebiliriz" diye konuştu.

Editör: İRFAN KARSLI