Ekonomi

Çinli otomobil üreticisi BAIC, Daimler'deki hisselerini artırdı

BEİJİNG, 14 Aralık (Xinhua) İki taraf arasındaki anlaşmaya göre, merkezi Beijing'de olan BAIC, Alman lüks otomobil üreticisi Daimler'deki hissesini bundan daha fazla artırmayı...

Abone Ol

BEİJİNG, 14 Aralık (Xinhua) İki taraf arasındaki anlaşmaya göre, merkezi Beijing'de olan BAIC, Alman lüks otomobil üreticisi Daimler'deki hissesini bundan daha fazla artırmayı planlamıyor. Yazılı bir açıklama yapan BAIC, hisse artışının, Daimler'in gelecekteki dönüşümünün büyük potansiyeline duyulan güvenin güçlü bir işareti olduğunu belirtti. Daimler'in, BAIC'in Hong Kong Borsası'nda işlem gören şirketi BAIC Motor'da yüzde 9,55, A-hisseli şirketi BAIC BluePark'ta ise yüzde 2,46 hissesi bulunuyor.

Açıklamada, çapraz hissedarlıkların, her iki tarafın da Çin piyasasında yüksek nitelikli gelişim ve uzun vadeli başarı göstermesi için destekleyici unsur olacağı belirtildi. Daimler, son 20 yıldır BAIC'in en önemli stratejik ortaklarından biri konumunda bulunuyor. BAIC'in yazılı açıklamasında, söz konusu ortaklığın; ikili sektörel işbirliğine, teknolojik inovasyonun yanı sıra ekonomik ve sosyal gelişmelere önemli katkılar sağlayan, Çin-Alman işbirliğinin mükemmel bir örneği olduğu vurgulandı.

Otomotiv sektöründeki "elektrik, bağlanabilirlik, yapay zeka ve paylaşım" gibi trendleri yansıtan ve Çin'in karbon nötr kalkınma hedeflerine olumlu katkılar sağlamaya yönelik ortak kararlılığın ürünü olan bir dizi yeni enerjili araç, BAIC ve Daimler tarafından piyasaya sürülmüş durumda.