Ekonomi

Çinli markalar yüksek kaliteli ve sürdürülebilir büyüme arayışında

100 Çinli markanın toplam değeri, bir yıl öncesine göre yüzde 57'lik artışla 1,56 trilyon ABD dolarına ulaştı. İlk 10 marka listesinde Tencent, marka değerinin yüzde 85'lik ar...

Abone Ol

100 Çinli markanın toplam değeri, bir yıl öncesine göre yüzde 57'lik artışla 1,56 trilyon ABD dolarına ulaştı. İlk 10 marka listesinde Tencent, marka değerinin yüzde 85'lik artışla 279,6 milyar dolara ulaşmasıyla bu yıl ilk sırada yer aldı. Marka değeri 201,9 milyar dolar olan internet devi Alibaba ikinci sırada gelirken marka değeri 110,6 milyar dolar olan Kweichow Moutai üçüncü sırada kendine yer buldu.

Pazartesi günü Shanghai'da açıklanan sıralamaya göre bu yıl listeye giren Çinli markalar, son 11 yılda toplam değer cinsinden geçen yılın aynı dönemine göre en hızlı büyüme oranını sergiledi. Kantar BrandZ Küresel Başkanı Doreen Wang, bu markaların ayrıca geçen yılki küresel markaların toplam değerlerinden daha hızlı büyüme gösterdiğini söyledi. Değer artışı, uluslararası pazarlardaki rekabete ve tüketici davranışlarındaki değişikliklere yanıt olarak Çinli markalarda görülen kayda değer bir trend olan yüksek kaliteli ve sürdürülebilir kalkınmadan kaynaklandı.

İnovasyonun Çinli markalar açısından kilit önemdeki bir büyüme faktörü olduğunu kaydeden Doreen, beyaz eşya, giyim, aksesuar ve kişisel bakım sektörlerinde faaliyet gösterenler başta olmak üzere, Çinli markaların inovasyon kapasitesi açısından küresel olarak liderlik yaptığını vurguladı.

Sosyal sorumluluk üstlenmek ve müşteri ihtiyaçlarına karşılık vermek de markaların sürdürülebilir kalkınmasının ana karakterlerini oluşturuyor. Raporda Çinlilerin, küresel müşterilerden daha fazla sosyal sorumluluğa ve marka ideallerine önem verdiği bilgisi yer aldı. Bu yılın birincisi Tencent tarafından başlatılan hayır projelerine dikkat çeken Doreen, ticari değerlerle sosyal değerlerin yakın şekilde ilişkilendirilmesinin, markanın değer artışı başarısının anahtarı olduğunu belirtti.