BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu BM: Hamas-İsrail çatışmasında 340.000 Filistinli yerinden oldu

MANİLA, 11 Aralık (Xinhua) Huang, dünya genelinde sporcular ve spor hayranları bu harika etkinliği dört gözle beklerken, belli bazı ülkelerin Beijing Kış Olimpiyatları'nı siyasileştirmelerinden üzüntü duyduğunu belirtti. Manila'da düzenlenen bir medya etkinliğinde konuşan Huang, "Bu siyasiler, siyasi manipülasyon veya siyasi şov yapmak istiyorlar ama bunu yapmak için yanlış bir platformu hedef alıyorlar" dedi. Huang, bu zihniyetlerin Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak olan Beijing'in başarısına gölge düşüremeyeceğini söyledi.

"Beijing dünyada hem Yaz hem de Kış Olimpiyatları'na ev sahipliği yapan ilk şehir olacak" diyen Çinli Büyükelçi, Olimpiyat ruhu rehberliğinde ve ortak çabalar sayesinde Çin'in, "dünyaya modern, güvenli ve görkemli bir Olimpiyat Oyunları sunacağını" sözlerine ekledi. Yaklaşan Beijing Kış Olimpiyat Oyunları'nda Filipinler'i, Kış Olimpiyatları'nda üst üste ikinci kez yarışacak olan alp disiplini kayakçısı Asa Miller temsil edecek. Filipinler Buz Pateni Birliği Başkanı ve Filipinler'in Beijing Kış Olimpiyatları heyetinin üyesi Nikki Cheng, tüm sporcuların oyunlara çok sıkı çalıştıklarını ve Olimpiyat Oyunları'nın siyasileştirilmemesi gerektiğini söyledi. Cheng, Filipinler tropik bir ülke olsa da Filipinlilerin kış sporları etkinliğine karşı büyük bir tutku beslediğini belirterek, "Buz pateni pistleri pandeminin ardından yeniden açıldığında, kış sporlarını daha da ilerletebiliriz" dedi.

Editör: İRFAN KARSLI