Açıklama Cuma günü eyaletin ekonomik planlamacıları tarafından yapıldı. Eyalet Kalkınma ve Reform Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, temiz enerji tüketimini artırmak için bu dönemde eyalette yaklaşık 50 bin kamusal şarj istasyonu ve 250 binden fazla kendi kendine kullanım noktası inşa edilecek.

Zhejiang Eyaleti Enerji Dairesi Başkanı Zhou Weibing, eyaletin ülkenin karbon nötr olma hedefine ulaşma yolunda gereksinimlerini karşılamak için fosil olmayan enerjinin birincil enerji tüketimindeki payını şu anda yaklaşık yüzde 20'den 2025'e kadar yüzde 24'e çıkarmayı hedeflediğini; toplam kurulu rüzgar gücü ve fotovoltaik güç kapasitesinin de yaklaşık 34 milyon kW'a çıkarılmasının planlandığını söyledi.

Zhou, Zhejiang'da 2025 yılına kadar enerji temini için 800'den fazla servis istasyonu kurulacağını ve binin üzerinde hidrojen yakıt hücreli aracın kullanıma sunulacağını da sözlerine ekledi. Çin, karbondioksit emisyonlarını 2030'dan önce zirveye çıkarmak ve 2060'tan önce karbon nötr olmak için çaba göstereceğini duyurmuştu.

Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor Çin'in gençlik yapay zeka inovasyon yarışması finallerinde 7.000 kişi yarışıyor

Editör: İRFAN KARSLI